U požaru mu stradala trudna supruga, nakon četiri mjeseca i on: Iza njih ostao sin (3)

U požaru mu stradala trudna supruga, nakon četiri mjeseca i on: Iza njih ostao sin (3)

Ante Boban se duga četiri mjeseca borio s povredama zadobijenim u požaru svoje kuće u Prugovu kod Klisa. No, bitku koju je vodio od 26. februara nije dobio. Vatrogasci iz Klisa su na svom Facebooku objavili kako je Boban preminuo.

Svi mediji su obavijestili o toj nesreći, jer je sedmicu dana nakon vatrene stihije zbog teških povreda preminula Antina trudna 33-godišnja supruga Sanja. Njihov 3,5-godišnji sin je prošao bez povreda te je smješten kod bake i djeda. Policija je utvrdila da je uzrok tragedije eksplozija peći na lož ulje – piše RTL.

Tek nakon što je Udruženje Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice odlučilo organizirati akciju pomoći porodici saznalo se za prave razmjere tragedije. Ante Boban je prebačen u zagrebačku KB Sestara Milosrdnica na transplantaciju kože s “neizvjesnim” prognozama o oporavku i izlječenju.

– Velikom tugom javljamo da je preminuo naš dugogodišnji član Ante Boban. 2006 g. je osposobljen za zvanje vatrogasca i od tada aktivno sudjeluje u operativnom radu našeg društva. Ante veliko ti hvala za tvoje prijateljstvo, doprinos i druželjubivost koju si nam dao. Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Počivao u miru Božjem – napisali su kliški vatrogasci na Facebooku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE