U PREPUNOJ ARENI ZENICA: Koncertom Šabana Šaulića i gostiju obilježen jubilej 072info (FOTO)

Sinoć je u Gradskoj areni Zenica upriličen dugo iščekivani koncert povodom dvije uspješne godine rada i djelovanja internet portala 072info sa sjedištem u Zenici, a koji je za kratko vrijeme postao najčitaniji internet medij u ZDK. Jedini internet portal koji se odlučio organizovati ovakvo nešto bio je upravo vaš 072info, a koji je sinoć realizovao nesvakidašnji koncertni spektakl kralja narodne muzike Šabana Šaulića, atraktivne Aleksandre Prijović, popularnog Jasmina Hasića kao i gosta iznenađenja mlade Ajše Kapetanović.

Rođendanski koncert 072info jedan je od najposjećenijih koncerata u Gradskoj areni Zenica, a što je još jedan od pokazatelja ozbiljnosti samog portala, organizacije koncerta ali i popularnosti u kojoj uživa. Osim brojnih zvanica poslovnih saradnika portala, prvog čovjeka grada Zenice, publike širom bosanskohercegovačkih gradova, sinoć je u Gradskoj areni Zenica uživala i brojna publika iz Srbije i Zagreba, ali i zemalja dijaspore.

Blizu tri sata muzičkog štimunga koji je 072info sinoć poklonio prepunoj Areni Zenica oduševili su sve one koji su odlučili biti dio spektakla koji se i najavio, a epitet ‘koncert godine’ definitivno je opravdan kako posjećenošću tako i samim programom koncerta.

Pozitivne ovacije publike izazvao je nekadašnji učesnik ‘Zvezda Granda’ Jasmin Hasić kojem je pripala čast da otvori rođendanski koncert 072info, a specijalni gost iznenađenja petnaestogodišnja Ajša Kapetanović i “čudo od djeteta” također je dala svoj simbolični pečat proslavi jubileja a koju je publika prihvatila fantastično. 

Odličnu atmosferu koja je vladala u Gradskoj areni Zenica dodatno je svojim interpretacijama dovela do usijanja Aleksandra Prijović, a koja je svojim izborom pjesama ostavila više nego odličan utisak na mnogobrojnu publiku. Prava ‘ludnica’ u zeničkoj Areni nastala je nakon što je direktor portala najavio nastup kralja narodne muzike Šabana Šaulića, a koji mu se zahvalio što je upravo njemu pripala čast da bude angažovan na njegovom rođendanskom koncertu portala koji je osnovao 29. marta 2013. godine.

“Šta reći osim da sam se naježio, hvala Zenico i hvala svima, neka ste mi živi i zdravi?! Dugo se nismo vidjeli, pamtim mnoge koncerte koje smo radili na stadionu Čelika prije mnogo godina kada smo se družili. Pozdravio bih organizatora koncerta, čovjeka koji je imao sluha da mene dovede da se družim večeras sa vama, Dino svaka čast” – kazao je Šaulić po izlasku pred mnogobrojnu publiku u zeničkoj Areni, a nakon čega je počeo interpretirati svoj veliki hit ‘Odlaziš, odlaziš’ koji je, kao i sve druge pjesme, zajedno sa njim uglas pjevala i publika.

Odličan provod uz hitove čovjeka koji je u svojim pjesmama otpjevao život i sve ono što se može proživjeti trajao je do poslije 23,00 sata, nakon čega se Šaulić još jednom zahvalio publici i krenuo put Beograda, dok je atraktivna Prijovićka bila zadužena za after party u Ekor Clubu gdje je odličan provod također trajao do sitnih sati.

“Ponosan sam što je ovaj koncert dospio na listu jednih od najposjećenijih koncerata u Areni Zenica od njenog otvorenja, a veliki broj posjetilaca garant su da ono što dvije godine radim zajedno sa članovima svoje redakcije nije bilo uzaludno. Ovo jeste bio ‘veliki zalogaj’ za mene i relativno mlad portal, ali mišljenja sam kako su zadovoljni izrazi lica velikog broja posjetilaca po izlasku iz Arene, komentari po društvenim mrežama, kao i veliki broj pristiglih poruka potvrda da je sve prošlo u najboljem redu te da već sada razmišljam gdje i na koji način proslaviti treći rođendan portala?! Zahvalio bih se svima onima koji su podržali ovaj projekat, bili dio koncerta, uživali u muzičkom spektaklu te što će i dalje ostati vjerni vijestima portala 072info” – kazao je odmah po završetku koncerta osnivač 072info.

Kako je to sinoć izgledalo u prepunoj zeničkoj Areni na koncertu koji će se dugo prepričavati, pogledajte u fotogaleriji Adisa Alića, a djelić atmosfere pogledajte i u priloženom videozapisu ispod fotogalerije?!

Uskoro fotografije potražite i na našoj FB stranici…

[flagallery gid=528]