U prisustvu Milanovića i Čovića / Na svečanosti u Mostaru postavljena i zastava zloglasne Kažnjeničke bojne: Upamćeni po zločinima nad Bošnjacima

Objavljeno:

Danas je u Mostaru održana svečanost povodom 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) u Bosni i Hercegovini.

Ovoj svečanosti u Mostaru prisustvovali su lider HDZ-a BiH, kao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Milanović je u sklopu ove svečanosti posthumno odlikovao Ivu Lozančića, bivšeg generala HVO-a iz Žepča, o čijoj ratnoj prošlosti je naš portal pisao jučer.

Ono što je, na današnjoj svečanosti u Mostaru, ljudima zapalo za oko jeste zastava zloglasne jedinice HVO-a Kažnjenička bojna, koja je postavljena zajedno sa ostalim zastavama u Mostaru.

Kažnjenička bojna je poznata po svojim zločinima nad civilnim bošnjačkim stanovništvom u Hercegovini, tokom bošnjačko-hrvatskog sukoba u proteklom ratu.

Mladen Naletilić Tuta i Vinko Martinović Štela, komandanti ove zloglasne jedinice, pravomoćno su u Haagu osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 20 odnosno 18 godina zatvora.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Tragedija: Dječak se utopio u rijeci

U Blagaju južno od Mostara danas se, kako saznajemo,...

UŽAS U BIH: Muškarac izbo brata nožem, pronašli ga na cesti

Mostarac, D.N. (51) noćas je lišen slobode nakon što...

Luksuz: Evo gdje se pije najskuplja bosanska kafa u našoj zemlji – fildžan čak pet KM!

I turisti iz Zadra i Šibenika bili su iznenađeni...

Prevrnuo se policijski kombi, građani priskočili u pomoć policajcima

Na mostarskom Bulevaru u večernjim satima dogodila se saobraćajna...