AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica uspješno je okončao projekt edukacije o oralnoj higijeni u predškolskim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona.

U projektu je učestvovalo oko 900 djece u svim javnim i privatnim predškolskim ustanovama u dvanaest općina i gradova ovog kantona.

“INZ već dugi niz godina provodi edukacije iz ove oblasti različitim metodologijama. Ove godine promijenjen je način pristupa djeci u predškolskim ustanovama zbog pandemije koronavirusa, prestanka rada, kao i promijenjenih uslova nakon početka rada predškolskih ustanova, na način da su se umjesto direktnog kontakta u predškolskim ustanovama, dijelom radionice obavljale online”, kazali su iz Instituta.

Poklon pakete za djecu obezbijedio je kompanija Biassco iz Žabljaka (Usora), koja je distributer Curaprox dječijih četkica za zube. Poklon paketić sastojao se od četkice i diplome za svako dijete iz starije vrtićke grupe u svim predškolskim ustanovama, uz edukativni letak o pravilnom pranju zuba.

Kako su najavili i u narednom periodu Služba za školsku higijenu INZ-a nastavit će provoditi zdravstveno-edukativne programe na slične teme u vezi sa zdravim životnim stilovima.