Portal 072info

U proljeće oproštaj od Spahića i Misimovića

Nogometni savez Bosne i Hercegovine organizirat će sljedeće godine oproštajnu utakmicu za reprezentativce koji su ostavili dubok trag u našem državnom timu.

Radi se o Emiru Spahiću, koji, očito, ne namjerava nastavljati profesionalnu karijeru, o Zvjezdanu Misimoviću, koji se već uključio u rad NSBiH, te o Vedadu Ibiševiću, koji je najavio, ali ne i potvrdio kraj u reprezentativnom dresu.

Prema riječima generalnog sekratara Saveza Jasmina Bakovića, NSBiH neće zaboraviti zaslužne “Zmajeve” nego će im prirediti oproštaj kakav i trebaju imati.

– Stvar je jasna kada je riječ o Misimoviću i Spahiću, ali još čekamo konačnu odluku Vedada Ibiševića, koji nam još nije zvanično rekao hoće li ostati u reprezentaciji BiH ili ne. No, kako god da odluči, namjeravamo da u proljeće upriličimo jednu utakmicu u njihovu čast, jer su se sva trojica upisala u historiju našeg nogometa. Zaslužuju da im i navijači i mi iskažemo sve počasti – rekao je Baković.

Njihova oproštajna utakmica ujedno bi mogla bila i prva reprezentativna s novim selektorom. A osim nje, do početka Lige nacije sljedeće jeseni naša ekipa trebala bi imati još nekoliko prijateljskih utakmica.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box