U prvoj sedmici školske godine u FBiH organizirati štrajk upozorenja

fd zenica skola
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na današnjoj trećoj redovnoj sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvojena su tri zaključka. 

Kantonalni odbor KS od Predsjedništva Upravnog odbora SSOOiO FBiH zatražio je da se u svim sindikalnim podružnicama u FBiH u prvoj sedmici školske 2021/2022. godine organizira štrajk upozorenja, ukoliko Krizni štab FBiH, odnosno krizni štabovi u kantonima ne smanje fizičku distancu na jedan metar u prostorijama u kojima se izvodi nastava i da nastavni čas traje 45 minuta. 

Drugi razlog za organiziranje štrajka upozorenja je zahtjev nadležnim institucijama za omogućavanje vakcinisanja prosvjetnih radnika na dobrovoljnoj osnovi i željenom vakcinom i iskazivanje nezadovoljstva zbog mogućnosti uvođenja restriktivnih mjera prema nevakcinisanim prosvjetnim radnicima. 

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a bit će dostavljen Predsjedništvu Upravnog odbora SSOOiO FBiH, Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS te svim sindikalnim povjerenicima.

GODISNJICA
MARKETING