Screenshot 2 93
AUTOR: H.D.
DATUM: srp 26, 2021 @ 11:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da je posljednjim političkim dešavanjima u BiH “ugrožen srpski identitet” i pozvao Srbe na jedinstveno djelovanje sa porukom – ako je Bog sa nama, ko će protiv nas.

– Јedino zajedno i okupljeni možemo izaći kao pobjednici iz svih nevolja – ocijenio je vladika.

Episkop je držao govor u manastiru Svetog Nikole u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini na praznik Ikone Bogorodice Trojeručice, episkop Fotije je prizvao silu Božiju, govoreći da je pravoslavni narod često u historiji izgledao pobijeđen i poražen, kao Hristos razapet na Krstu koji je u tom trenutku izgledao kao najbespomoćniji čovjek, ali je trećeg dana ustao iz mrtvih.

– Oni koji nas progone i koji nas raspinju na razne načine, silnici i moćnici ovoga svijeta, sva sila im je nizašta, jer se spasava samo vjera koja kroz ljubav djela – poručio je vladika Fotije.

Prema riječima episkopa, vidjelo se to nedavno u Crnoj Gori kada je pred narodom u litijama i pred silom Božijom pala nepravda kao kula od karata, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

LIDER