U reprezentaciji BiH vlada zajedništvo, to je naša najveća snaga

U reprezentaciji BiH vlada zajedništvo, to je naša najveća snaga

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Vrabac smatra da će najbolji bh. košarkaši u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te na Evropskom prvenstvu svim ekipama biti težak protivnik.

On ističe da najveća snaga selekcije BiH leži u zajedništvu i nesebičnom zalaganju svih bh. košarkaša, što su dokazali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kada su bili najbolja ekipa.

– U kvalifikacijama smo proglašeni najboljom ekipom i to zasigurno govori koliko zajedništvo vlada u ovom timu. Atmosfera je i dalje na visokom nivou, a dolaskom Robersona i Nurkića trebalo bi biti još bolje. Roberson je odavno sa nama i odlično smo ga prihvatili. Odlazak na Evropsko prvenstvo svime je motiv više da se još bolje pripremimo – kazao je Vrabac u izjavi za Fenu.

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se na planini Vlašić priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te za nastup na Evropskom prvenstvu, jučer je kompletirana dolaskom NBA centra Jusufa Nurkića. Prethodno se ekipi priključio naturalizovani bh. košarkaš John Roberson.

– Veoma smo zadovoljni pripremama na Vlašiću i odlučili smo da ćemo se ovdje pripremati do odlaska na turnir u Estoniju. Prije par dana došao je Roberson, jučer je stigao Nurkić, tako da smo sada u punom sastavu i možemo se pripremati za nadolazeće susrete – rekao je Vrabac.

Dodaje da su sve utakmice koje očekuju selekciju BiH teške jer danas “sve ekipe znaju igrati košarku”.

– Najvažnije je da se pripremimo što bolje možemo i da se fokusiramo na našu igru, a ne na igru protivnika. Analizirat ćemo igru protivnika kada dođe vrijeme za to, ali za sada smo fokusirani na sebe, a vjerujem da će tada rezultat biti pozitivan za nas – zaključio je Vrabac.

Reprezentacija BiH 11. augusta treba otputovati na turnir u Esotniju gdje će dodatno brusiti formu i uigravati akcije za zvanična takmičenja.

Prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo najbolji košarkaši BiH će igrati 24. augusta protiv selekcije Crne Gore, dok je meč protiv Francuza na rasporedu tri dana kasnije.

Eurobasket je na rasporedu od 1. do 18. septembra u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici. Reprezentacija BiH će nastupiti u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

https://bc36f60904c0ab859e6a002dfe4d24f4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE