Portal 072info

U RK Čeliku još jedan ugovor: Admir Kišić – novi član Čelika

kisic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Rukometnom klubu Čelik se ozbiljnije nego ikada do sada spremaju za početak nove prvenstvene sezone i za povratak u Premijer ligu BiH.

U seriji ugovora koje je Uprava kluba poslednjih dana potpisala sa igračima je i najnoviji ugovor sa mladim ali iskusnim 22-godišnjim Admirom Kišićem, koji dolazi iz RK Konjuha iz Živinica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Potpisivanje ugovora za RK Čelik, Admir Kišić i predsjednik Škrbić
Potpisivanje ugovora za RK Čelik, Admir Kišić i predsjednik Škrbić

– Ovo je ujedno (vjerovatno) posljednji ovosezonski angažman novih igrača (osim povratnika u Klub Mirze Dervečića koji je igrao u Hrvatskoj i u Krivaji Zavidovići te Jasmina Omerovića, koji se vratio iz Španije). Nedostajalo nam je jedno desno krilo (ljevak), jer naša krila ne mogi dolaziti na treninge zbog posla: sjajni Edvin Begović ne može zbog zaposlenja u Geosondi Zenica dolaziti na treninge dok radi na gradilištu firme u Livnu, te takođe ljevak Ekrem Kobilica koji je zaposlen u Arcelor Mittalu i zbog rada u smjenama ne može trenirati. Klubu je tako na poziciji desnog krila ostao samo Amel Omerspahić. Zato je, na zahtjev Stručnog štaba, angažovan 22-godišnji Admir Kišić koji, iako veoma mlad, ima iskustvo u takmičenju u Premijer ligi BiH, nastupanjem za tuzlansku Slobodu i RK Konjuh iz Živinica. Ovim pojačanjem stavljamo tačku na kompletiranje ekipe za predstojeću prvenstvenu sezonu, po mišljenju našeg trenera prof. Seldina Rizvanovića – izjavio je za naš portal predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Kišić potpisao za Čelik ”najviše zbog treniranja dva puta dnevno i zbog predsjednika Škrbića”

Ugovor sa Admirom Kišićem je, kao i većina dosadašnjih, potpisan ne četiri naredne godine, čime se stvara tim za duži period.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O svom dolasku u RK Čelik, gdje je već obavio i prve treninge, Admir Kišić je izjavio:

Admir Kišić sa Škrbićem na treningu
Admir Kišić sa Škrbićem na treningu

”Sretan sam što sam u RK Čeliku o kome sve znam. Poznajem većinu saigrača i znam da su dobri igrači i dobri drugovi. Sa nekim sam se sretao u reprezentaciji BiH, u mlađim selekcijama i kroz druga takmičenja. Moj ubjedljivo najbolji prijatelj s kojim sam igrao u tuzlanskoj Slobodi a prije toga je bio u RK Čeliku, Enes Skopljak, doslovce mi je rekao: ”Pane Škrbić, predsjednik Čelika, je najbolji predsjednik rukometnog kluba u Bosni i Hercegovini. Dobar je čovjek i uvijek je na strani igrača. Nema prevara, nema neizvršavanja obaveza prema igračima…” Potpuno istu rečenicu mi je ponovio i sadašnji trener Slobode, moj saigrač i prijatelj Davor Kadić, koji je šest godina proveo u Čeliku. I još nekoliko igrača, bivših Čelikovaca. Zato sam se, i pored toga što sam imao nekoliko ponuda, najviše zbog ambijenta u Čeliku, odlučio da dođem u RK Čelik, zbog uslova treniranja dva puta dnevno i zbog predsjednika Škrbića. Uložiću sav svoj trud u borbi da ostvarimo cilj – Premijer liga BiH!”, kaže Kišić.

Od iduće nedjelje RK Čelik nastavlja sa treninzima u Gradskoj areni Zenica, koja je prethodnih dana bila zauzeta zbog održavanja Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Presica RK Čelika povodom 6. Međunarodnog turnira Zaim Kobilica

072info.com

Čelik spreman za početak lige 26. septembra

072info.com

Dervenčić potpisao ugovor sa RK Čelikom na četiri godine

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)