Portal 072info

U RS-u produžene mjere još 14 dana

kafici normalizacija 4 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Republički štab je na današnjoj sjednici donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID 19) u bh. entitetu Republika Srpska, kojim je produžio sve preventivne mjere za još 14 dana, odnosno do 28. septembra, s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ranije donesene preventine mjere, kojima se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, te radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće od 6.00 do 24.00 časa, takođe se produžava današnjim zaključkom za još 14 dana”, saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Navodi se da je pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića u dozvoljenom vremenskom periodu od 6.00 do 24.00 časa, odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

“Do 28. septembra dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS”, stoji u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Privredni subjekti kojima je dozvoljen rad, dužni su da ga organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu. Takođe, svi privredni subjekti mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom Instituta.

Republički organi uprave i organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti koji vrše javna ovlaštenja dužni su organizovati svoj rad tako da na ulazu u sve službene prostorije organa koje pružaju usluge građanima ograniče broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama organa, onemoguće zadržavanje u prostorijama organa i pravljenja dužih redova u zatvorenom prostoru, održavaju rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i omoguće rad šalter sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga šalter sala i matičnih službi zavisno od prostora, održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštiti zaposlenom i korisniku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inspekcijski nadzor, nad svim preventivnim mjerama, sprovodi Republička uprava za inspekcijske poslove putem svojih nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave, kao i Komunalna policija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

5 glavnih zabluda o koronavirusu

072info.com

Testovi na koronavirus iz BiH ipak ne važe za ulazak u Sloveniju

072info.com

U BiH 79 novozaraženih i osam preminulih

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)