U Rusiji blokirali OnlyFans, porno zvijezde očajne: Računi ponovo aktivirani

rr
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ruskim kreatorima OnlyFans sadržaja za odrasle međunarodna kompanija blokirala je račune kao dio financijske restrikcije koja je uslijedila nakon invazije na Ukrajinu. Nekoliko uposlenika OnlyFansa se požalilo kako su im zamrznuti računi te kako ne mogu dijeliti videozapise i fotografije na njima, piše “New York Post”.

– Ukratko, nemam novca za život. Mnogi modeli susreli su se s ovom situacijom. Niko nije očekivao da će se to dogoditi – rekla je korisnica pod nazivom “Bunnie Mommy” za “Rolling Stone” i dodala da joj je račun zamrznut od subote, 26. februara,.

Nakon žalbi korisnika, o cijeloj situaciji oglasili su se i iz kompanije OnlyFans.

– Iako kreatori sadržaja nisu odgovorni za nedavne napade na Ukrajinu, u skladu sa svjetskim financijskim ograničenjima i mi smo limitirali načine za plaćanja računa koji dolaze iz Rusije i Bjelorusije.

 Kompanija je u ponedjeljak poslala novo saopćenje u kojem piše kako su aktivirali blokirane račune i kako će oni moći i dalje raditi sve dok ih budu plaćali njihovi korisnici.

– Nakon što smo proveli financijske restrikcije ponovo smo aktivirali račune u svim zemljama. Profili kreatora imat će svu funkcionalnost sve dok se kontinuirano plaćaju od strane korisnika koji podržavaju njihov rad. Nećemo suspendirati niti jednog kreatora računa oslanjajući se na to odakle on dolazi. Činimo sve kako bismo podržali našu zajednicu – priopćili su iz OnlyFansa.

Ta vijest bila je pravo olakšanje ruskim zvijezdama sa stranice za odrasle jer su mnoge od njih tvrdile su da će se suočiti sa siromaštvom ukoliko im bude zabranjeno objavljivati sadržaj.