U Rusiji počela dostava pica vazdušnim putem

U Rusiji počela dostava pica vazdušnim putem

U glavnom gradu Republike Komi – Siktivkaru jedna od picerija je odlučila da pređe na novi metod servisa. Picu isporučuju malim bespilotnim helikopterom. On se ne plaši saobraćajne gužve na putevima.
Ideja se nalazi i u reklami indijske picerije Francesco’s u Mumbaiju. U Rusiji ona je već pretvorena u stvarnost, kaže vlasnik picerije “Dodo Pica” Fedor Ovčinikov.
Momci su izmislili mehanizam kojim se pica spušta sa visine od 30 metara.Brza isporuka – je vrlo brza.
Let bespilotnika prati operater. Isporuka pica vazušnim putem izgleda ovako: Klijent zakazuje telefonom ili preko interneta. Čim je pica pripremljena i poslata helikopterom, menadžer obaveštava klijenta da izađe na ulicu i uzme nalog.
Da se kupac može razlikovati od prolaznika pomaže montirana na letelici video kamera, koja predaje operateru sliku u realnom vremenu. Kada kupac izađe na ulicu, operater će ga videti na kameri i pozvati telefonom. Tek tada će helikopter spustiti picu klijentu. Ovo zadovoljstvo košta malo više od 10 dolara. Plaćanje hrane i pića, isporučenih vazdušnim putem, vrši se pomoću bankovnih kartica.
Rukovodstvo “Dodo Pica” ozbiljno razmišlja da uvede slične dostavke u svih 15 gradova u Rusiji, gde se nalaze njihove filijale:
– Mi smo prvi u svetu izveli takvu komercijalnu dostavku pica. Ovo nije samo PR kampanja.Ovo je zaista dostavka, za koju su ljudi platili, a naš leteći robot im isporučio picu.
Bespilotna letelica može prevoziti teret do 5 kg, brzinom od 40 kilometara na sat. Dizajnirala ju je ruska kompanija Copter Express.

vostok.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE