U Rusiji prodaja kondoma porasla za 170 posto, oglasilo se i ministarstvo trgovine 

A7CB6ACD 256D 4B1D 89A5 E7401FFEAF95
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog sankcija Zapada u Rusiji je porasla i potražnja za kondomima. Rusi se boje da bi moglo doći do nestašice tog proizvoda, kao i da bi mu cijena mogla rasti.

Najveći online shop u toj zemlji Wildberries, u usporedbi s prošlom godinom, zabilježio skok u prodaji kondoma za 170% u prva dva tjedna marta. Porast od 26 posto je zabilježio i lanac apoteka 36.6, dok su supermarketi uočili porast od 20 posto, piše britanski portal Metro.

ČITAJ JOŠ:  Još jedna zemlja dobila prijetnje Rusije: "Odmah to ukinite ili ćemo reagovati"

Navala za kondomima bila je tolika da je Putinovo ministarstvo industrije i trgovine bilo prisiljeno izdati priopćenje u kojem su demantirali da bi moglo doći do problema s opskrbom kondomima.

Pomama za kondomima se događa usprkos tome što je Reckitt, britanski proizvođač Durexa, najavio da će i dalje poslovati u Rusiji. Jesenija Samonina, vlasnica jednog sex shopa u Rusiji, kaže da “ljudi kupuju zalihe za budućnost unatoč tome što su cijene već morali podignuti”.

“Troškovi za potrošača porasli su i do 50% ovisno o marki”, dodala je.

ČITAJ JOŠ:  Fadil Novalić optužio Zenicu da je kriva zato što se autoput napravio pogrešno

Inače, Rusija uvozi 600 milijuna kondoma godišnje, a proizvodi 100 milijuna. 95% tržišta kondoma u Rusiji u vlasništvu je stranih tvrtki.

“Engleska tvrtka Reckitt, koja proizvodi brendove Durex, Contex, Hussar i druge, drži više od 60 posto tržišta”, rekao je poslovni stručnjak Pavel Spičakov.

GODISNJICA
MARKETING