Portal 072info

U Salvadoru opljačkani novinari iz BiH

Agencija Anadolija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvojici novinara iz Bosne i Hercegovine u vrijeme sinoćnje utakmice Brazila i Kameruna u Salvadoru, gdje će selekcija BiH protiv Irana odigrati treću utakmicu u grupnoj fazi takmičenja na Mundijalu, ukradena je oprema i druge vrijednosti.

Dvojici novinara iz Bosne i Hercegovine u vrijeme sinoćnje utakmice Brazila i Kameruna u Salvadoru, gdje će selekcija BiH protiv Irana odigrati treću utakmicu u grupnoj fazi takmičenja na Mundijalu, ukradena je oprema i druge vrijednosti, javio je reporter Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pripadnici policije u “Gradu sreće”, ponajljepšem gradu u Brazilu domaćinu ovogodišnje smotre 32 najbolje svjetske fudbalske selekcije, evidentirali su slučaj, a istraga je u toku.

Kako se radi o opasnom gradu svjedoči i podatak da su novinari put do press centra uoči konferencije za štampu u dužini od oko 300 metara prepješačili uz pratnju policije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Arena Fonte Nova u Salvadoru, gdje će se izabranici Safeta Sušića sutra navečer oprostiti od Mundijala, okružena je favelama, naseljima sa visokom stopom kriminaliteta.

Za samo jedan, tokom štrajka policije uoči Mundijala, na ulicama Salvadora bilo je 39 ubistava.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME