1FF4F326 5446 4A96 9901 3763D75E9F73
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

U Sarajevu će danas pod sloganom “Otpor s margine” biti održana treća Bh. povorka ponosa. Šetnja počinje u 12 sati u parku Safeta Isovića, nastavlja kroz ulicu Koševo, kao i ulicu Maršala Tita, a krajnja tačka bit će Trg BiH.

Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 sati, na ulaz u povorku će se moći doći preko Koševskog Brda, kroz tunel od Željezničke stanice, iz smjera Vogošće te iz ulica Patriotske lige i Bolnička.

FIXGEHALT

Organizatori događaja jučer su objavili zvaničnu rutu kretanja ovogodišnje šetnje, te su napomenuli da je ulaz otvoren od 10 do 12 sati.

Ruta kretanja Bh. povorke ponosa
Ruta kretanja Bh. povorke ponosa

Osim toga, objavljeni su i druge informacije koje bi trebali znati svi oni koji žele učestvovati u povorci.

Sve zainteresovane za učešće podsjećamo da na ulazu moraju pokazati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji.

LIDER

S obzirom da nije isplaniran dodatni program nakon Povorke ponosa, organizatori mole učesnike da se nakon šetnje zapute svojim kućama ili u siguran prostor, kao i da do kraja dana, za svaki slučaj, obrate pažnju gdje se kreću po gradu.