U Sarajevu se gradi nova (privatna) bolnica, vrijedna više od 100 miliona KM: Zapošljavat će stotine medicinskih kadrova

privatna bolnica u Sarajevu

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je danas godišnju press konferenciju na kojoj se osvrnuo na realizaciju Strategije razvoja Općine Novi Grad Sarajevo za period 2014-2020. godina.

Kazao je da je Strategija razvoja Općine Novi Grad, koja je usvojena 2014. godine, a završava s 2020. godinom, realizirana s uspjehom od 90 posto.

No, uz rezime svega što je urađeno u ovoj godini, Efendić je govorio i o novim investicijama koje su u planu.

– Općina Novi Grad postala je poželjno mjesto za sve investitore i jedina u Kantonu Sarajevo koja posjeduje takozvani BFC (Business Friendly Ceritficate) međunarodnih organizacija, a koji potvrđuje da je ovo Općina čija vrata su otvorena za sve koji žele raditi i poslovati – naveo je, između ostalog, Efendić. https://e9f9eea9744a7c47ab24bcfe1e1f4962.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Zahvalio je građanima na strpljenju u teškoj 2020. godini, te dodao kako nema previše brige za izazove s kojima se suočila privreda u ovoj godini, ali ima za zdravlje građana.

Kada je riječ o budućim projektima, Efendić je istakao trend rasta autoindustrije na području Rajlovca, uz najavu otvorenja novih objekata za proizvodnju autodijelova u ovom naselju, gdje su planirana nova zapošljavanja.

Kao još jedan važan projekt, Efendić je naveo da u Novom Gradu uskoro počinje izgradnja i privatne Opće bolnice, vrijedne više od 100 miliona KM, a koja će također zapošljavati stotine visokoobrazovanih medicinskih kadrova.

Prethodni članakOteli muškarca na Zlatiboru pa tražili 1.000 eura za oslobađanje
Sljedeći članakKorona i tržište nekretnina: Sve izgrađeno prodato, potražnja ogromna, a ponuda oskudna