5ADB191F EC4E 4BAA 9398 15D4BEE723B7
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Pripadnici policije Kantona Sarajevo uhapsili su jučer, na osnovu potrage, R. S. iz Loznice, a kako Nova.rs saznaje, riječ je o najstarijem sinu Sinana Sakića, Rašidu Sakiću, koji je ovog puta osumnjičen za razbojništvo.

– On je uhapšen jučer, te je u popodnevnim satima predat u nadležnost policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – saopćeno je iz Kantonalnog MUP-a, piše Srpskainfo.

Rašid Sakić je pjevačev najstariji sin iz prvog braka, a njegovo ime često se nalazilo na stupcima crne hronike zbog sukoba sa zakonom. 

U podužem dosijeu, Sakić ima upisano i ubistvo zbog kog je proveo u zatvoru 12 godina. Mediji su ranije izvještavali o lošim odnosima u porodici Sakić, koji su kulminirali nakon pjevačeve smrti. 

Posljednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasljedstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je Rašid podmetnuo požar. Protiv njega je Sinanova supruga Sabina svojevremeo podnijela prijavu zbog prijetećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim rečima, Rašid upućivao još od oktobra 2019. godine. 

Rašid je od tog trenutka prijetio ubistvom njoj i njenoj ćerki Đulkici Sakić, inače svojoj polusestri. Time su se otvorila mnogobrojna pitanja koja navode na kopanje biografije osuđenog ubice koji je zbog tog zločina ležao u zatvoru dvanaest godina, piše Nova.rs.