U SDA čekaju da prođe zima i da narod zaboravi na aferu “Respiratori”

1 466
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sjednice Predsjedništva SDA na kojoj su se trebali analizirati izborni rezultati i debakl ove stranke na lokalnim izborima, neće biti ni ove sedmice. 

Iako su pojedinci u SDA to zahtijevali, tražeći od rukovodstva da se uhvate u koštac s problemima, sjednica će najvjerovantije biti održana naredne sedmice.

Tačan datum još nije poznat jer se čeka potvrda Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

Naime, naredne sedmice, navršit će tačno mjesec od održavanja Lokalnih izbora, koje u SDA neće po dobrom pamtiti. Izgubili su ključne načelničke pozicije u Sarajevu, ponovo Tuzlu i Zenicu, a sjednica Predsjedništva nikada još održana.

Ni broj vijećnika nije zadovoljajući u KS, a ni ukupan broj osvojenih glasova. Sve je to rezultiralo traženjem ostavki, smjenama, prije svega u Kantonu Sarajevo. 

Ova sjednica, osim izbornog debakla, dolazi u trenutku kada je ova stranka, osim loših rezultata, poljuljana i aferom „Respiratori“ i optužnicom protiv Fadila Novalića, premijera Federacije. Očito su u SDA odlučili pustiti da se stišaju strasti, pogotovo što je opozicija u Federaciji zatražila ostavku premijera FBiH.

Ali, sjednica Predsjedništva važna je zbog drugih stvari. Krivci za izborni krah već se znaju, to su predsjednici općinskih organizacija. Međutim, ova sjednica je bitna zbog Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA i njegovog “sukoba” s Izetbegovićem.

Predsjedništvo će, kako je rekao na nedavnoj sjednici Kolegija Izetbegović, zauzeti stav i u vezi sa Zvizdićem. Nije nemoguće da Zvizdić napusti SDA. Ako i ostane, neće zbog narušenog odnosa s Izetbegovićem imati status koji je donedavno imao. Pogotovo što je i u svom medijskom istupu žestoko isprozivao Sebiju Izetbegović, a Bakir mu je jasno poručio da sada može očekivati njegovo pravo lice.

No, u SDA očito čekaju da prođe zima i da narod zaboravi na aferu “Respiratori”!

Avaz

GODISNJICA
MARKETING