Portal 072info

U septembru novi modeli iPhonea

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U posljednjih nekoliko mjeseci brojni su tehnološki analitičari i portali objavili informacije o novim modelima Appleovih telefona čije predstavljanje očekujemo tokom septembra. Prema većini tih glasina, Apple neće previše mijenjati dizajn novih modela telefona, kao niti veličinu ekrana, tako da će iPhone 6S i 6S Plus (iako postoji mogućnost da Cook nove telefone predstavi kao iPhone 7 i 7 Plus) najvjerojatnije imati ekrane dijagonale 4,7 i 5,5 inča.

Osim klasičnih hardverskih poboljšanja poput snažnijeg procesora, bolje grafike, više memorije i kvalitetnije kamere, ovi modeli trebali bi donijeti i jedan veliki novitet na tržištu smartphonea – Force Touch tehnologiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Informacije o Force Touchu sada su potvrdili i na Bloombergu, na kojem kažu kako je proizvodnja novih modela iPhonea koji imaju implementiranu ovu tehnologiju već počela te će se tokom sljedećih mjeseci dodatno povećavati kako bi ponuda mogla pokriti veliku potražnju za ovim telefonima. Apple je Force Touch već predstavio na pametnom satu i novim modelima MacBook laptopa te je riječ o tehnologiji koja prepoznaje snagu dodira prsta po ekranu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Tako će iPhone moći prepoznati kada korisnik samo dotakne ekran i kada ga malo jače pritisne, što će sigurno iskoristiti brojni programeri za predstavljanje novih opcija u svojim aplikacijama.

Jači pritisak na ekran tako bi u nekim slučajevima mogao služiti kao desna tipka miša, bit će veoma koristan prilikom sviranja virtualnih instrumenata, odnosno omogućit će nove i zanimljive opcije u videoigrama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon dugo godina stagnacije na mobilnom tržištu na kojem nam novi modeli telefona nisu donijeli neke inovacije, većina novih telefona imala je jači hardver i veće ekrane, novitete je nedavno uveo Samsung na svojim Edge modelima sa zakrivljenim ekranima, a uskoro bi i novi Appleovi telefoni trebali donijeti velike novitete na mobilno tržište i novi način upravljanja pametnih telefonima i tabletima.

(BHindex.info)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– See more at: http://bhindex.info/u-septembru-novi-modeli-iphonea/#sthash.mizbUaew.dpuf


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME