U školi napravljen lift, Ahmed Mešić na nastavu ide sam

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Početkom nove školske godine prestale su muke i problemi za Ahmeda Mešića, učenika 6. razreda Osnovne škole “Klokotnica” u Doboj-Istoku koji ima cerebralnu paralizu.

Uz zalaganje direktorice škole Senade Džanić, roditelja, nastavnika, organizacije „World Vision“, Općine te kolega dječakovog oca Agana, prikupljena su sredstva pa je sagrađen školski lift. Služit će ne samo Ahmedu već i ostaloj djeci s poteškoćama u razvoju.

Majka Emira svoga sina više ne mora s nastavnicima nositi na sprat škole.Ahmed u invalidskim kolicima uđe u lift, vozi se do drugog sprata, a onda do školske klupe. U ovoj školi svi su prezadovoljni humanom akcijom koja je koštala 12.684 KM.

ČITAJ JOŠ:  Evropa dozvolila letove problematičnog Boeinga 737 Max, ali ne i američki FAA

– Da bismo stvorili bolje uvjete za rad nastavnika i učenika, dosta smo posla uradili na rekonstrukciji centralne škole u Klokotnici i dogradnji područnih škola u Stanić Rijeci i Doliću, ali nam se ova akcija učinila najdražom. Ona u sebi nosi humanost i osjećaj dobrog za našu djecu. Mislim da je ovo prvi ovakav slučaj u Tuzlanskom kantonu prilagođavanja prilaza invalidnoj djeci da dođu do svojih školskih klupa – kaže Džanić.

Džanić:  Najdraža akcija - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Džanić: Najdraža akcija

I vozači u akciji

Organizacija “World Vision” za nabavku i ugradnju školskog lifta donirala je 3.000 maraka, Općina Doboj-Istok 1.550, a kolege vozači dječakovog oca Agana Mešića prikupili su 510 eura i 470 KM. Ostalo su sakupili roditelji, nastavnici, učenici.

ČITAJ JOŠ:  Zeničani pružili podršku narodu Palestine: Doći ćemo i ispred Ambasade Izraela u Sarajevu

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING