U Srbiji se otvara muzej posvećen legendarnom pjevaču narodne muzike Sinanu Sakiću

U Srbiji se otvara muzej posvećen legendarnom pjevaču narodne muzike Sinanu Sakiću

Kako je ranije na Instagramu najavljivala njegova supruga Sabina Sakić, muzej će simbolično biti otvoren na pjevačev datum rođenja, a nalazit će se u Ulici Svetog Save u Loznici.

Sabina Sakić će na istoj adresi otvoriti i svoj atelje, a u snimku kojeg je podijelila putem svog Instagram profila govorila je i o razlozima njenog odsustva u medijima.

“Pozivam vas sve na otvaranje mog ateljea u kojem se nalazi i Sinanov muzej. To će se desiti 13. oktobra na Sinanov rođendan jer sam tako odlučila. Mnogi me pitaju zašto se ne pojavljujem i sada mi ovo iskreno teško palo jer sam rođena da širim ljubav i emociju, a emocije ima i nekako bih sada plakala. Potrudit ću se da to ne uradim”, poručila je Sabina na početku svog javljanja.

Podsjećamo, Sinan Sakić rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici, a preminuo je 1. juna 2018. godine u Beogradu. Imao je bogatu karijeru, a iza sebe je ostavio 29 albuma na kojima su se našli brojni hitovi kao što su: “Život da stane ne sme”, “Lepa do bola”, “Minut dva”, “Da se opet rodim”, “Ne traži je sine”, “Medena”, “Sunce moje” i druge.

(Klix.ba)


Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica