AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Zbog pogoršanja epidemiloške situacije u Srbiji su do ponedjeljka zatvoreni restorani i tržni centri, a otkazane su sve manifestacije.

Lockdown je počelo sinoć u 21 sat a trajat će do ponedjeljka u 6 ujutro. U tom periodu radit će samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objekti, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni.

Osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi, tokom vikenda mogu raditi ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Mogu raditi i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji, a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smještaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smještaju.

Od ponedjeljka, učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na online nastavu. Za učenike srednjih škola ovaj oblik nastave se produžava i na sljedeću sedmicu.