Portal 072info

U Srebrenicu stižu Dodik, Vučić, Zvizdić, Ivanov

Opština Srebrenica 11. novembra očekuje više od 200 učesnika investiciono-razvojne konferencije, s ciljem da se predstave privredni i ekonomski potencijali ove lokalne zajednice, koji su značajni i za širi region.

Kako je potvrđeno za N1, prisustvo su potvrdili premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Vlade RS Željka Cvijanović, predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov kao i jedan ili svi članovi Predsjedništva BiH. Takođe, očekuje se dolazak i predsjednika Slovenije Boruta Pahora.

Na adrese mnogobrojnih investitora i predstavnika vlasti u BiH i regionu otišlo vše od 300 pozivnica. Već su stigle potvrde o učešću pojedinih lokalnih biznismena i investitora.

O sigurnosti konferencije brinut će MUP Republike Srpske u saradnji sa bh. agencijama sa sigurnost i Opštinom Srebrenica. Iz štaba koji je osnovan posebno za ovu svrhu vjeruju da će sve proteći u najboljem redu.

Podsjećamo, Investiciono-razvojna konferencija u Srebrenici ima regionalni značaj, a cilj je, kako je ranije najavljeno, da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su zaustavljene budu deblokirane, poput projekta Banje Guber te otvaranja i izgradnje tri nova pogona u Potočarima i mini industrijske zona u Skelanima.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji koja će prvi put biti održana u Srebrenici 11. i 12. novembra bit će prezentovani primjeri uspješnih firmi na ovom području.

bh-index.com

Podijelite članak