U Srednjobosanskom kantonu izvršena 31 kontrola: Otkriveno 13 radnika na crno

Na području Srednjobosanskog kantona inspektori Porezne uprave FBiH-Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik jučer su izvršili 31 inspekcijski nadzor kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Travnika, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Busovače, Bugojna, Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Donjeg Vakufa, s ciljem provjere zakonitosti poslovanja. U izvršenim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 13 neprijavljenih radnika, 14 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su dva objekta, doneseno je 13 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato je 26 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 58.450,00 KM.

Pored kontrola zakonitosti poslovanja kod 14 poreznih obveznika izvršena je i pljenidba zatečenog gotovog novca s ciljem namirenja dospjelih poreznih obaveza.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu.

Copy

Avaz

Prethodni članakUhapšen Crnogorac u Australiji: Kapetan broda prevozio 320 kilograma kokaina vrijednog 128 miliona
Sljedeći članakJednodnevni posjetitelji u Mostaru se zadržavaju kraće od 5 sati i troše oko 25 eura