U srijedu 44. sjednica Gradskog vijeća Zenica

U srijedu 44. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Gradsko vijeće Zenice priprema se za svoju 44. sjednicu koja će se održati 8. maja 2024. godine s početkom u 11 sati u velikoj sali Grada Zenica.

Na dnevnom redu sjednice naći će se deset tačaka koje obuhvataju širok spektar tema od finansija do socijalnih pitanja i infrastrukturnih projekata.

Između ostalog, gradski vijećnici će se baviti Izvještajem o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2023. godinu, kao i Prijedlogom Zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju Budžeta za istu godinu i rasporedu akumulisanog suficita.

Osim toga, na dnevnom redu nalazi se i Nacrt Odluke o kriterijima i postupku za određivanje naziva ulica, bulevara, trgova, mostova i parkova na teritoriji Grada Zenica.

Tu su i teme vezane za infrastrukturu, poput Prijedloga Zaključka o davanju saglasnosti za izgradnju privremenog distributivnog gasovoda na parceli u vlasništvu Grada Zenica, te Prijedlog Odluke o proglašenju javnog interesa za izgradnju fekalnog kolektora Drivuša-Raspotočje – II faza.

Također, na sjednici će biti predstavljeni izvještaji o radu različitih javnih ustanova kao što su JU “Dom Zdravlja” Zenica, JU “Dom za stara lica Zenica” Zenica, JU “Dom – porodica” Zenica, Gradska narodna kuhinja Zenica te JU Centar za socijalni rad Zenica, za 2023. godinu.

Vijećnici će biti informisani i o realizaciji obaveza iz Ugovora o obavljanju komunalnih djelatnosti.

Sjednica će biti otvorena za medije u skladu s ustaljenom praksom prethodne najave.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE