Portal 072info

U subotu 13. turnir u sjedećoj odbojci “Zenica 2020”

csm sjedeca turnir 2020 IMG 9866 21ef50ba4e
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji Kluba sjedeće odbojke „Bosna“ iz Zenice, pod pokroviteljstvom Grada Zenica i Gradonačelnika Fuada Kasumovića u subotu, 27. juna u Areni “Husejin Smajlović” bit će održan 13. turnir u sjedećoj odbojci „Zenica 2020“. Zbog pandemije koronavirusa međunarodni turnir kojeg IOK “Bosna” tradicionalno organizuje povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH, prolongiran je za 27. juni.

Iako je bio planiran dolazak ekipa iz Hrvatske i Crne Gore, zbog najnovijih epidemioloških mjera, na turniru će nastupiti šest ekipa iz Bosne i Hercegovine. Naš grad predstavljat će domaćin IOK “Bosna” i KSO “Zenica ’92”, dok su ostali učesnici UOKI “Općina Ilidža”, IOK “Kakanj ’92”, OKI “Živinice” i All Star tim.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Povodom ovog sportskog događaja, prvog u našem gradu od prestanka pandemije, danas je održana press konferencija.

“Šteta što nećemo biti u prilici ponoviti prethodne turnire koji su bili među najjačim u regionu ali sigurno će ovo biti manifestacija koja će promovirati sport za invalide, doprinijeti njihovoj  resocijalizaciji ali i promovirati Zenicu kao mjesto ugodnog življenja i mjesto u kojem se sve veća pažnja posvećuje ovoj kategoriji građana. KSO Bosna može se pohvaliti da je prvi u BiH u svoje redove uveo djevojke. Trenutno ih je šest – sedam na treninzima, kojim redovno prisustvuje preko dvadeset članova kluba”, kaže Omer Pojskić, predsjednik KSO “Bosna”.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sabira Dizdarević je prije dvije godine upravo na turniru u sjedećoj odbojci povodom Dana nezavisnosti BiH dobila ponudu da se ovim sportom nastavi baviti u Sloveniji.

“U Sloveniji je bilo lijepo ali kod svoje kuće i u društvo svojih prijatelja je najljpše. Vratila sam se u matični klub, gdje imam dobre uslove, veliku podršku svih i trenutno radimo na formiranju ženske ekipe. Nadam se da ćemo uskoro formirati i reprezentaciju BiH”, riječi su  dvadesetogodišnje Sabire Dizdarević, članice KSO “Bosna”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

U posljednje tri godine Grad Zenica značajno je povećao izdvajanja za sportske klubove i udruženja koja okupljaju lica sa invaliditetom.

“Osim materijalne podrške, odlukom gradonačelnika Kasumovića klubovima je omogućeno da turnire i manifestacije koje dopronose promociji Zenice u domaćim i regionalnim granicama, igraju u najboljim uslovima. Domaćinskim upravljanjem sredstvima Grada,  stvoreni su uslovi za kvalitetno funkcionisanje ovih klubova i za njihovo omasovljenje, čemu svjedoči i predstojeći događaj”, u ime pokrovitelja izjavio je Armin Mujkić, član Organizacionog odbora turnira “Zenica 2020”.

Organizatori, svi učesnici na turniru i gledatelji obavezni su poštivati mjere prevencije širenja koronavirusa.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zagađen zrak u Zenici: Građanima se preporučuje smanjen boravak vani

DHA - Portal 072info

Zenica: Automobilom udario pješakinju (FOTO)

DPA - Portal 072info

Zenica: U toku dezinfekcija zajedničkih prostorija stambenih zgrada

DHA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6