Portal 072info

U subotu Mirna šetnja za tragično nastradalog dječaka: Da se ne zaboravi i ne ponovi

Grupa na Facebooku ‘Pravda za Mahira’ posvećena otkrivanju istine u tragičnom slučaju samoubistva 14-godišnjeg Mahira Rakovca organizira Mirnu šetnju za Mahira u cilju čuvanja sjećanja na ovog dječaka i sve druge žrtve vršnjačkog nasilja

Četrdeset dana nakon Mahirove smrti, u subotu, 23.1.2016. godine sa početkom u 13 sati održat će se Mirna šetnja za Mahira. Šetnja kreće ispred Vječne vatre, prema Marijin dvoru i platou Zgrade zajedničkih institucija.

Cilj ove šetnje je da se sjetimo Mahira i svih drugih žrtava vršnjačkog nasilja, da pokažemo nadležnima da ne odustajemo u našoj potrazi za istinom, kao i da ćemo istrajati u borbi da krivci, ko god da su oni, na pravi način odgovaraju za ono što su učinili ili propustili da učine, kako se nikad više ne bi desilo da ovakva djela prođu neprimjećeno i nekažnjeno.

Uprkos svemu što je proživljavao, Mahir je živio i otišao tiho i dostojanstveno, i molimo sve učesnike da uz svu svoju bol zbog nepravde dozvole da i šetnja koju posvećujemo njemu bude dostojanstvena – bez buke, uzvika, zviždaljki, transparenata, ili bilo kakvog narušavanja reda i mira. Svim učesnicima će na polasku biti podijeljene ljubičaste vrpce – simbol borbe protiv nasilja nad djecom.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju i da ćemo u tišini, uz minutu šutnje, Fatihu, molitvu, ili bilo koji drugi mirni i dostojanstveni način, sjetiti ne samo Mahira, nego i svih nevinih žrtava nepravde i zatvaranja očiju pred zlom.

Depo.ba

Podijelite članak