U Sulejmanu Veličanstvenom sluškinja, u Belli gospodarica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedna od najuglednijih turskih glumica Sema Keçik nastupa kao Mohteber u seriji Bella na OBN-u, najpopularnijoj turskoj sapunici-komediji svih vremena. Glumica je priznala kako joj je ova uloga promijenila život.

Sema se kao TV glumica proslavila ulogom Daje u Sulejmanu Veličanstvenom, ali zapravo je serija Bella donijela afirmaciju nje kao TV glumice. Aspekt komedije nešto je novo za ovu glumicu koja iza sebe ima značajne uloge u kazalištu i filmu u Turskoj i širom Europe.

“Iznenadile su nas brojne nagrade, ali zbog te serije mene ljudi presreću na ulici, govore kako im mi popravljamo dan. To jednom glumcu mnogo znači i ja sam sretna,“ izjavila je glumica za turske medije.

Sema je rođena u 1965. godine u Agri. Kao glumica radila je u najuglednijim filmskim školama sa Monicom Pagneux, Henningom Vangerowom, Zygmundom Molikom i Neliom Wechsell. Keçik je nastupala jednu godinu i na Soleil Teatru u Parizu, što se može smatrati krunom njene karijere. Osvojila je niz nagrada za kazalište i film.

Posljednjih godina zapažena je i u TV produkciji a snimanje Sulejmana Veličanstvenog došlo je u trenutku kada je razmišljala o blagom povjačenju sa scene.“Televizija me je vratila na scenu, a nisam nikada pomislila da ću zbog nje zanemariti kazalište ili film,“ priznala je Sema za turske medije.

Seriju “Bella“ pratite u novom terminu od 18 sati svakim radnim danom na OBN-u prije Stola za 4.