Portal 072info

U suncu i lijepom vremenu uživajte još tri dana: Do petka stabilno i toplo, za vikend moguć i snijeg

Građani Bosne i Hercegovine u stabilnom i pretežno sunčanom vremenu, uz temperature iznad 20 stepeni, moći će uživati još tri dana. Već u petak, prema najavama meteorologa, očekuje nas kiša, a u danima vikenda, uz padavine, slijedi i drastičan pad temperatura. Na planinama je moguć i snijeg.

Slab mraz

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da je slaba kiša moguća sutra popodne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima BiH, ali će u drugom dijelu dana nastupiti stabilizacija.

– Temperature se neće znatno mijenjati, bit će od 10 do 15, a na jugu do 20 stepeni. Već u petak bit će dosta kiše, a za vikend slijedi zahladnjenje. Jutarnje temperature bit će dosta niže nego u proteklom periodu, a moguća je i pojava slabijeg mraza – kazao je Nedžad Voljevica iz Zavoda.

Maksimalne temperature u unutrašnjosti zemlje neće prelaziti osam stepeni.

Voljevica: U petak dosta kiše

Novo pogoršanje

Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi koju su sačinili u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u prvom dijelu naredne sedmice bit će stabilnije, bez padavina. Jutra će i dalje biti hladna, a danju će temperatura rasti i do 20 stepeni. Novo pogoršanje očekuje se od sredine sedmice i pratit će ga obilnije padavine.

Najviše kiše 6. i 20. oktobra

Prema najavama, do kraja mjeseca prevladavat će promjenljivo vrijeme, mjestimično će se smjenjivati kiša i sunce, a maksimalne temperature dosezat će 22 stepena. Sunčanih perioda bit će do 22. oktobra, nakon čega slijedi kišovita i hladna sedmica. Najviše kiše past će 6. i 20. oktobra.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box