U svim ambasadama i konzulatima u svijetu zastave BiH će biti spuštene na pola koplja

Screenshot 1 2328

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je telegram saučešća povodom tragičnog događaja, u kojem je život izgubilo osam djevojaka i mladića u blizini Posušja.

“Vijest o tragediji u Posušju sam primila s dubokom tugom, bolom i nevjericom. U svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova naše zemlje, upućujem izraze najdubljeg saosjećanja roditeljima, članovima porodice, familiji i prijateljima, zbog nenadoknadivog gubitka. Ovo je veliki gubitak za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Molim Boga da ožalošćenim porodicama podari snage i strpljenja u ovim teškim trenucima”, navodi se u telegram ministrice Turković.

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti.

Ministrica Turković uputila je instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama Bosne i Hercegovine u svijetu, po kojoj su dužni spustiti zastavu Bosne i Hercegovine na pola koplja.

Svi DKP-i, u skladu sa iskazanim interesom građana Bosne i Hercegovine u zemlji prijema, a uz poštivanje svih relevantnih epidemioloških propisa, mogu da organizuju upisivanje u knjigu žalosti, te da na prigodan i dostojanstven način, sa pijetetom, obilježe Dan žalosti.

Klix

Prethodni članakKolike su plaće u regiji: Srbija pretekla BiH
Sljedeći članakOd danas brzo testiranje na koronu pri ulasku u Sloveniju