U teretanu i u 76. godini

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Zvuči nevjerovatno, ali ovaj penzioner je u teretani bar pet puta sedmično po sat vremena. I sve to u 76. godini života. Ostoja Gvozden iz Prijedora može se pohvaliti dobrim zdravljem i odličnom kondicijom. Trenira od svoje 15. godine. Bez treninga mu je, kaže, život nezamisliv.

“To je navika. Ja sam na to navikao i ako ne treniram nešto mi fali. Znam da se isplatilo što čitav život to radim. Sa 76 godina mogu raditi zgibove, čučnjeve, mogu podići 100 kilograma u benču, mogu povući, mogu biceps raditi, imam tonus mišića. Normalno jedem, normalno živim, ne boli me ništa. Mislim da je to zahvaljujući treningu i zdravoj ishrani”, priča Ostoja.

ČITAJ JOŠ:  Bosanka uživa u ljepotama Dubaija sa svjetskim influensericama

Rame uz rame sa Ostojom u teretani je i njegova supruga Mirjana. Upoznali su se kada je ona imala 19 godina. Od tada zajedno treniraju. 

“Onda sam i ja krenula sa njim polako i zavolila i dolazim redovno. U svemu imamo granice, ne jedemo ništa masno, puno voća, povrće, meso u granicama normale. Nikad nemam problema sa leđima, ništa stvarno”, dodaje Mirjana. 

Zdravo stanuj, zdravo se hrani i zdravo treniraj, to je savjet bračnog para Gvozden iz Prijedora svim generacijama. Svojim primjerom ruše predrasude i šalju poruku da godine nisu prepreka za dobre i zdrave životne navike.

ČITAJ JOŠ:  Život piše romane: Rekli su im da ne mogu imati djecu, a onda se desilo čudo

ATV

072INFO TV