Portal 072info

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Zadru poginuo šestogodišnji dječak iz BiH

Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak koji ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o porodici iz Bosne i Hercegovine koja živi i radi u Austriji.

Slobodna Dalmacija piše da su u automobilu uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26) i šestogodišnji dječak.

Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač Audija je u ponedjeljak ujutru izgubio kontrolu nad vozilom.

“Uviđaj je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač ličnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu” kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan za Slobodnu Dalmaciju.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) je u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško povrijeđena. Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim povredama dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru.

Detalje ove tragedije rasvjetlit će vještačenje koje će zasigurno biti provedeno toekom sudskog postupka do kojeg bi trebalo doći na osnovu kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka podigla zadarska policija zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box