Portal 072info

U Tešnju se grade četiri školske dvorane, jedna će biti završena najesen

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Tešnju se grade četiri školske dvorane, a jedna će biti završena do početka naredne školske godine, saopćeno je iz općinske pres-službe.

Ugovore o nastavku gradnje, vrijedne ukupno 780.000 KM, potpisali su danas općinski načelnik Suad Huskić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mensur Sinanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Riječ je o školskim dvoranama pored osnovnih škola u Šijama, Kaloševiću, Jablanici i Miljanovcima, čija je gradnja počela u 2016. godini. Ugovorima su planirani završetak dvorane u Šijama, a u preostala tri objekta, izrada montažnih fasadnih panela, unutrašnjih pregrada i uređenje podloge.

– Bili smo odlučni kada smo istovremeno započeli gradnju ne jedne ili dvije nego četiri školske dvorane. Drago mi je zbog današnjih ugovora i nastavka radova te posebno zbog partnerskog odnosa s Vladom Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvom obrazovanja i drugima na ovom projektu. Partnerski odnos daje ovakve rezultate. Do završetka projekta potrebno je još oko 600.000 KM. Nadam se da ćemo ubrzo obezbijediti potrebna sredstva za završetak investicije koja će u konačnici iznositi oko dva miliona KM. Sretan sam jer znam da će uskoro oko 1.500 učenika imati uvjete za nastavu tjelesnog odgoja – rekao je načelnik Huskić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministar Sinanović ističe da Vlada ZDK, putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, ove godine za škole na području općine Tešanj izdvaja više od milion maraka.

– Osim projekta izgradnje školskih sala, tu je i projekt rekonstrukcije područnih škola. Posebno želim naglasiti dobru saradnju s Općinom Tešanj, koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima učestvuju i građani i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama – kazao je ministar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od 2016. godine, za gradnju četiri školske dvorane uloženo je 1.390.000 KM. Od toga je Kantonalno ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport izdvojilo 600.000 KM (43 posto), Općina Tešanj 630.000 KM (47 posto) te UNDP i Mjesna zajednica Šije 150.000 KM (10 posto).

Planira se da u ovoj godini budu završene izrada i montaža fasadnih panela i tribina za tri montažne dvorane, a u školskoj dvorani Šije, fasada, elektro oprema, izolacije, podna obloga, sanitarije, kanalizacione i hidrantske mreže.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME