Portal 072info

U toku radovi na rekonstrukciji paviljona u OŠ Vladimir Nazor

Poslije prošlogodišnjih niskih temperatura, pucanja cijevi i velike poplave u toku su radovi na popravci jednog dijela paviljona u Osnovnoj školi Vladimir Nazor. Za renoviranje je iz kantonalnog budžeta izdvojeno 73 hiljade konvertibilnih maraka.

U januaru prošle godine poplavljene su četiri učionice, biblioteka i kabinet pedagoga. Donacijom iz Javnog preduzeća Grijanje, roditelja, ali i novcem iz kantonalnog budžeta, do sada su izmještene cijevi, zamijenjeni su stolarija i pod,  te električne instalacije. Škola je krenula na vrijeme, a đaci su raspoređeni u druge kabinete, kaže direktorica OŠ Vladimir Nazor, Selvedina Durak.

Škola je napravljena davne 1958., a godinu kasnije prvi učenici sjeli su u školske klupe. Od tada do danas nikada nije zamijenjen nijedan prozor. Osim krečenja i nabavke osnovnog namještaja ovo će biti prva veća rekonstrukcija.

Kako najavljuju iz škole, u toku su pregovori sa Turskom misijom EUFOR-a oko rekonstrukcije prvog paviljona. Za aktuelne  radove iz kantonalnog budžeta izdvojeno je 73 hiljade konvertibilnih maraka. (B.K.)

Rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box