U toku završni radovi na betoniranju zidova tunela Vranduk, za vozače još malo strpljenja

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Radovi u tunelu Vranduk teku planiranom dinamikom, a saobraćanje u obje trake tokom dnevnih sati bit će pušteno, kako je i planirano, početkom oktobra.Mirza Bišćević, predstavnik nadzornog tima u tunelu Vranduk II, u razgovoru za Klix.ba je kazao da su u toku razgovori za pripreme završnih radova, a betoniranje sekundardne obloge u tunelu Vranduk II trebalo bi biti završeno u narednih 10-ak dana kada će iz tunela biti izvučena oplata i omogućeno saobraćanje u obje trake.

“Kada izađemo s ovom oplatom iz tunela, otvoriti će nam se prostor za rad na ivičnjacima s obje strane, pješačkim stazama, službenim prolazima i prostoru za instalacije. Krajem mjeseca se planiraju radovi na pripremama novog tampona, a sve ovisi o vremenskim prilikama”, kaže Bišćević.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je kako se radovi obavljaju i na mostovima 4. i 5. koji se nalaze na ulazu i izlazu iz tunela Vranduk. Betoniranje na mostu 4., prvom iz pravca Doboja, je završeno u jednom smjeru, a uskoro će biti postavljene i prijelazne naprave. Ovisno o dinamici radova, uporedo se izvode i radovi na mostu 5 gdje su u toku radovi na gradnju pješačke staze.

Radnika u tunelu ne nedostaje i sve teče po planiranoj dinamici. Međutim, s obzirom da slijede radovi na cesti, Bišćević je sve vozače zamolio za dodatno strpljenje.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“S obilaznicom smo dosta problema riješili, ali sada nam slijedi period kada se radi novi tampon i vraćamo se na površinu koja neće biti glatka i fina za vožnju. Na sve vozače sugerišem da se strpe još malo. Zaista im hvala na velikom strpljenju do sada, ali svi težimo da se sve završi čim prije”, zaključio je Bišćević.

E.M/Klix.ba