Portal 072info

U Trening centru NS BiH okupila se Futsal reprezentacija BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se do 18. marta pripremati za kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina je domaćin mini-turnira grupe 1 kvalifikacija za evropsko prvenstvo, koji će biti održan od 18. do 21. marta u Sarajevu.

Protivnici bh. timu će biti selekcije Holandije, Latvije i Rusije, a turnir će biti održan u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Selektoru Bori Matanu odazvali su se svi igrači koje je pozvao:  Bahrudin Omerbegović (Centar), Marin Šunjić (Zrinjski), Ivan Matan (Alumnus), Nijaz Mulahmetović (Centar), Srđan Ivanković (Čelinac), Nermin Jusić (Centar), Dražen Novoselac (Square Dubrovnik, Hrvatska), Tomislav Bevanda (Square Dubrovnik, Hrvatska), Nermin Kahvedžić (Centar), Mirko Hrkač (Zrinjski), Anel Radmilović (Centar), Stanislav Galić (Mostar Stari Grad), Josip Bošković (Zrinjski), Kristijan Pantić (Brotnjo), Bekir Hodžić (Bosna-Kompred Tuzla), Dragan Ikonić (Tango). 

Najbolji bh. malonogometaši trenirat će u zeničkoj ”Areni” dva puta dnevno do početka kvalifikacionog turnira.

Raspored kvalifikacionih utakmica:

1. kolo, 18. marta:
17.30: Bosna i Hercegovina – Holandija
20.00: Rusija – Latvija

2. kolo, 19. marta:
17.30: Bosna i Hercegovina – Latvija
20.00: Holandija – Rusija

3. kolo, 21. marta:
16.00: Latvija – Holandija
18.30: Rusija – Bosna i Hercegovina

Na evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2016. u Beogradu, plasirat će se pobjednici sedam grupa, dok će drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana igrati baraž.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box