U Turskoj protesti zbog Bregovićevog koncerta: Gorane, gubi se!

Prije samog početka Balkanskog festivala jedna grupa građana je s transparentom “Gorane, gubi se iz Izmira” protestovala protiv njegovog koncerta. Protest je organizovalo Udruženje Bošnjaka iz Izmira

Koncertom Gorana Bregovića sinoć je otvoren Balkanski festival u Izmiru. Pred sami početak koncerta, jedna grupa građana je protestovala protiv Bregovićevog koncerta, ističući da je tokom posljednjeg rata u BiH pobjegao u Beograd i time stao na stranu Srba, javlja Anadolu Agency.

Prije samog početka Balkanskog festivala jedna grupa građana je s transparentom “Gorane, gubi se iz Izmira” protestovala protiv njegovog koncerta. Protest je organizovalo Udruženje Bošnjaka iz Izmira.

Predsjednik ovog udruženja Hamza Yavuz istakao je sarajevsko porijeklo Bregovića te da je on tokom rata u Bosni i Hercegovini živio u Beogradu. Yavuz ističe da je Bregović tim činom stao na stranu Srba, unatoč stradanjima Bošnjaka.

Inače, Goran Bregović je rado viđen gost na muzičkim festivalima širom Turske, a prije nekolio dana je imao koncert u Ankari koji je posjetilo nekoliko hiljada ljubitelja njegove muzike.

Anadolija

Prethodni članakOVO ŽENE NIKAKO NE VOLE: 4 stvari zbog kojih ćete dobiti etiketu ‘Loš u seksu’
Sljedeći članakPOUČNO: Kako je jedna mama prestala vikati na svoju djecu