Portal 072info

U Turskoj prozveden namještaj koji reaguje na glasovnu komandu

Proizvođač namještaja iz Inegola, gradića na sjeverozapadu Turske, dizajnirao je garnituru za dnevni boravak koji se otvara i zatvara na glasovnu komandu.

Na poleđini namještaja, postavljen je uređaj koji daje komandu da se dio seta otvori i pretvori u krevet. Cijena proizvoda bit će poznata narednog mjeseca. Izrada i dizajn ovog jedinstvenog namještaja trajao je osam mjeseci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

|Sedat Seymen, jedan od vlasnika firme koja je dizajnirala softver za set, kazao je kako su testiranja trajala približno šest mjeseci. “Trenutno je i sa hardverskog i sa softverskog aspekta sve u redu.

Postoji strujni krug i u njemu softver. Mi softverom upravljamo preko softvera na telefonu, a on upravlja namještajem”, pojasnio je Seymen, On smatra da će to uveliko olakšati kućanske poslove. “Mnogo je lakše otvoriti kauč kada imate goste. Dovoljno je da kažete “Otvori se”  i krevet će se otvoriti. Kada naredite da se zatvori, on će se zatvoriti,piše tuzlanski.ba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Proizvod je trenutno spreman za serijsku proizvodnju. Nema problema sa tehničkim servisom. Namještaj je dizajniran da deset puta bude izdržljiviji nego dosadašnji tipovi.

Zbog toga ne očekujemo nikakve probleme”, istakao je Seymen i dodao da su podnijeli zahtjev za patentiranje ovog proizvoda. “Predali smo zahtjev za patent.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trenutno sličnog proizvoda nema u Turskoj, ali ni u svijetu. Namještaj bi trebao biti pušten u prodaju nakon 15. septembra. Cijena će biti prilagođena kupovnoj moći potrošača”, kazao je Seymen.

namjestaj-glas-158154namjestaj-glas-158153aa-picture-20150815-6061206-web

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME