U Tuzli skup podrške Ukrajini, a u Banjaluci skup podrške Rusiji

E38AA2A1 0207 462C A683 C903D743012D
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Veliki broj građana, aktivista, intelektualaca okupili su se danas u Tuzi kako bi iskazali odršku Ukrajini, pozvali na mir u Evropi i Bosni i Herecegovini. U isto vrijeme, u Banjaluci, bh. entitetu Republika Srpska okupili su se građani kako bi iskazali podršku Rusiji, među njima i određeni broj političara iz tog entiteta.

Organizatori skupa u Tuzli – Grad Tuzla, Forum građana Tuzle i Memorijalni centar Srebrenica – Potočari pozvali su sve građane koji razmišljaju svojom glavom i koje boli rat u Ukrajini, istinske patriote da se pridruže skupu i osude agresiju Rusije na Ukrajinu te pozovu na mir.

Izvor : N1

Odazvali su se brojni građani iz cijele Bosne i Hercegovine, a na skupu govore i akademik Slavo Kukić, pozorišni i filmski reditelj Dino Mustafić, novinar i publicist Dragan Bursać, kao i otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u BiH.

ČITAJ JOŠ:  Dodik uoči današnjih protesta u Banjoj Luci: Nema dileme ko je predsjednik - to sam ja

U isto vrijeme u Banjaluci je skup podrške Rusiji. Kako javlja reporter N1 na skupu su i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Duško Milunović.

Skup u Banjaluci organizovali su Noćni vukovi, organizacija koju je SAD još 2014. stavio na crnu listu, a Noćni vukovi iz Banjaluke poručuju da je njihov zaštitnik Rusija sa Vladimirom Putinom.

A danas je 17. dan ruske agresije na Ukrajinu. Više od 2,5 milijuna ljudi izbjeglo je iz Ukrajine, od početka ruske invazije, podaci su Međunarodne organizacije za migracije. Među izbjeglicama je i jako puno djece.

ČITAJ JOŠ:  U BiH se priprema nabavka 400.000 doza ruske vakcine, iskazana potreba i za kineskom

N1

GODISNJICA
MARKETING