U ugostiteljskom objektu zatečeno više od 100 osoba, pretučen policajac

policija nacrichten at
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Službenici Policijske stanice Kneževo uhapsili su danas lice čiji su inicajali S.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i lice S.V. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policajci su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili da ugostiteljski objekat u Kneževu radi iako je radno vrijeme objekta isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Prilikom kontrole lice S.S. je verbalno, a potom i fizički napalo policijskog službenika koji je zadobio tjelesne povrede, te je zbrinut na Univerzitetski klinički centar RS”, navedeno je u saopštenju.

Prilikom kontrole u objektu je zatečeno oko 100 lica, te će protiv vlasnika ugostiteljskog objekta S.V. biti dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i posluživanje alkohola iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Lice S.S. je alkotestirano i utvrđeno mu je 1,17 promila alkohola u krvi.

Ovo lice će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Avaz