Portal 072info

U uniformama OSBiH pjevali “Ne volim te, Alija”: Dvojica vojnika počinila krivično djelo, istragu preuzima Tužilaštvo BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH koji su u uniformama dernečili uz nacionalističku pjesmu “Ne volim te, Alija” počinili su krivično djelo i slučaj je proslijeđen Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. 

– Istragu u spomenutom slučaju su, pored izviđajnog tima matične jedinice, vodili i ovlašteni organi Vojne policije OSBiH, koji su, nakon što je utvrđeno da postoje elementi krivičnog djela predmet, odnosno dokumente koji se odnose na ovaj slučaj, dostavili Tužilaštvu BiH na nadležno postupanje – rečeno je za Faktor iz Ministarstva odbrane BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Također, u skladu s odredbama Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku, nadležni komandant je pokrenuo disciplinski postupak, koji se vodi na način i prema rokovima definiranim spomenutim Pravilnikom.

– Naime, član 13. (Zastara pokretanja i vođenja disciplinskog postupka) određuje u stavu (2) da se disciplinski postupak pokrenut zbog disciplinskog prekršaja mora završiti u roku od dvije godine od dana pokretanja. Napominjemo da je situacija oko epidemije koronavirusa dodatno otežala sprovođenje određenih radnji u postupku – napominju iz Ministarstva odbrane BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, prije sedam mjeseci na YouTubeu objavljen je snimak na kojem su vojnici 6. bataljona logističke podrške Oružanih snaga BiH iz banjalučke kasarne Kozara. Oni su dernečili uz nacionalističke pjesme obučeni u uniforme Oružanih snaga BiH.

Faktor

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Prvi put nakon rata na Manjači vježba BiH i Srbije

Portal 072info

Počinje obuka 137 kandidata 24. klase za vojnike OSBiH

Portal 072info

Ovako je izgledala vježba vojski BiH i SAD na Manjači i Glamoču (FOTO)

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME