U utorak: Autobus iz Italije sa 19 putnika stigao u Zavidoviće

Oko 50 putnika autobusa koji je saobraćao na relaciji Brescia – Zavidovići, pušteno je preko graničnog prelaza Bosanski Brod u utorak u večernjim satima, te nastavilo svoje putovanje ka Zavidovićima.

U utorak u večernjim satima u Bosnu i Hercegovinu je na granični prelaz Bosanski Brod ušao autobus iz Brescie, Italije, čije su odredište bili Zavidovići.

Spekuliše se da su na taj način putnici uspjeli izbjeći blokadu na granicama.

Oko 19 putnika autobusa koji je saobraćao na relaciji Brescia – Zavidovići, nezvanično, bez ikakvih daljih provjera i kontrola pušteno je preko graničnog prelaza Bosanski Brod, te nastavilo svoje putovanje ka Zavidovićima.

“Na autobusku stanicu Zavidovići stigao je autobus sa 19 putnika iz Italije. Svi putnici upućeni su u Dom zdravlja Zavidoviči.”, potvrđeno je iz Autobuske stanice Zavidovići, piše Zdići.info.

Ovu informaciju potvrdilo je i još nekoliko putnika autobusa, koji su samo dan prije uvođenja vanrednih mjera uspjeli izbjeći blokadu granica, odnosno stići u matičnu državu prije uvođenja vanredne mjere kojom se putnicima koji dolaze iz rizičnih područja ili područja zahvaćenih virusom korona, zabranjuje ulaz u državu.