U utorak moguće novo veliko poskupljenje goriva u Hrvatskoj

U utorak prestaje vrijediti odluka vlade Hrvatske o zamrzavanju cijena goriva i ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti.

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper bi mogao stajati oko 16 kuna (oko 4,1 KM), a eurodizel i više od 16 i po kuna (oko 4,3 KM).

Ministar ekonomije rekao je da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu vlade, prenosi Index.hr.

Eurodizel na autocestama trenutno košta 14,57 kuna (oko 3,8 KM) po litri, a eurosuper 95 14,06 kuna (oko 3,6 KM). Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama košta 13,08 kuna (oko 3,4 KM), a osnovnog benzina eurosuper 95 13,50 kuna (3,5 KM).

Premijer Andrej Plenković najavio je jučer moguće uvođenje vaučera za gorivo.

“Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, no vlada još uvijek na raspolaganju ima i druge alate. Što se tiče vaučera, oni idu onima kojim imaju manja primanja i to je nešto što moramo kvalitativno i po određenim kriterijima napraviti”, rekao je Plenković.

Šef Udruženja malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac kaže da će u utorak ići u zatvaranje benzinskih pumpi ako vlada nešto ne poduzme. Udruženje okuplja više od 60 malih trgovaca koji upravljaju sa stotinjak benzinskih pumpi širom Hrvatske.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE