Portal 072info

U većem dijelu BiH vedro, bioprognoza nepovoljna

U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno, a ima i magle. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati:Drvar -16 stepeni, Kupres -15, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -14, Tuzla -13, Jajce -12, Srebrenica i Zenica -11, Doboj i Sarajevo -10, Bijeljina i Prijedor -9, Bugojno -8, Gradačac -7, Banja Luka -6, Stolac i Zvornik -5, Bihać -4, Sanski Most i Trebinje -3, Bjelašnica i Mostar -2 i Neum 1 stepen.

U sjevernim područjima zemlje danas će biti dugotrajna niska naoblaka. U većem dijelu zemlje sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Najveće probleme će zadavati niske temperature, stoga je neophodno povesti računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće.

Hronični bolesnici, osobito astmatičari i osobe s bolestima krvnih sudova trebali bi umanjiti boravak na otvorenom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Podijelite članak