Portal 072info

U Zagrebu održan “anti-korona” protest: Učesnici su protivnici nošenja maski, teoretičari zavjere…

Screenshot 6 511
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održana je manifestacija “Festival slobode”.

Inicijativa “Prava i slobode” kao organizator poručila je preko Facebooka da im je cilj “založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Festival je nastao kao odgovor na aktealna dešavanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode, navode u najavi manifestacije.

Proteste možete pogledati na ovom linku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najavljeno je da će se okupljenima obratiti nutricionistkinja Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative “Prava i slobode”, aktivist i vjeroučitelj Ivan Pokupec te kolumnist portala “Logično” Velimir Ponoš, dok će glazbenik Tony Cetinski puštati glazbu.

– Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo naglasiti kako je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj, a ne samo na korona razini. Festival je zamišljen kao događaj na kojem će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika, navodi se u najavi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi gore navedeni su protivnici maski, teoretičari zavjera, protivnici su vakcinisanja i 5g mreže. 

Hrvatska udruga za medicinsko pravo izrazila je zgroženost zbog održavanja “Festivala slobode”, jer smatra da se radi o protestu protiv zdravlja pojedinca i cijelog društva koji se organizira pod sloganom slobode, što znači da se radi o obmani i demagogiji, piše Index.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)