Portal 072info

U zajedničkoj akciji policije u srednjoj Bosni u kontroli saobraćaja uhapšeno šest osoba

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona u noći sa 1. na 2. mart realizovali su međukantonalnu policijsku akciju kontrole vozila u kojoj je uhapšeno šest osoba. Akcija je sprovedena na nekoliko lokacija, tačnije, kontrolnih tačaka između ova dva kantona na kojim su mješoviti policijski timovi vršili pojačanu kontrolu saobraćaja, pregledali vozila, osobe u vozilima te teret s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, narkotička sredstva, oružja, osobe za kojima je raspisana potraga te osobe koje nelegalno borave u BiH.

U sklopu akcije uhapšeno je šest osoba, tri osobe se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i tri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH. Izdato je 56 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju, 15 vozača i četiri vozila su isključena iz saobraćaja, a u četiri slučaja je pronađena i oduzeta materija koja izgledom asocira na drogu. U 86 slučajeva je izvršena provjera identiteta.

“Zajednička policijska akcija predstavlja dobra primjer saradnje između policijskih agencija te će se i u narednom periodu unapređivati oblici zajedničkog i koordiniranog postupanja, u okviru utvrđenih nadležnosti, kao bi se svim građanima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost”, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 18
    Shares