U zatvoru pronađen mrtav zatvorenik

U zatvoru pronađen mrtav zatvorenik

Zatvorenik istražnog zatvora pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji na splitskim Bilicama, a prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja i točan uzrok smrti se utvrđuje, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave, javlja Index.hr.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave potvrdili su da je u zatvoru u Splitu tokom noći s 29. na 30. juna umro istražni zatvorenik upućen u zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu.

Hitna konstatirala smrt, uzrok se utvrđuje

​​U odgovoru na Hinin upit iz Ministarstva su izvijestili da su službenici zatvora u Splitu pozvali hitnu medicinsku pomoć koja je konstatirala smrt te da je o svemu obaviještena nadležna ​​policijska postaja radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a obaviješten je i dežurni istražni sudac .​

– ​Prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja, a točan uzrok smrti se utvrđuje – odgovorili su iz Ministarstva​.

Pronađen jutros, pretpostavlja se da je umro sinoć

Za sada nema drugih informacija, a doznaje se da je mrtav muškarac pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smjene. 

Pretpostavlja se da je umro sinoć. Splitski zatvor je o događaju obavijestio sve nadležne službe, kao i advokata umrlog istražnog zatvorenika te njegovu porodicu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE