U ZDK bez zastoja u saobraćaju usljed padavina

Foto: Suad Baručija

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Sniježne padavine su uzrokovale usporeno odvijanje saobraćaja u višim predjelima, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila. Svi glavni putni pravci su prohodni i za sada nema zastoja, a saobraća se usporeno.

Zenica, i dalje zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 16 slučaja, evidentirano je izvršenje 2 krivična djela i  registrovano je  11  saobraćajnih nezgoda.

Copy

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka na području Kantona normalan.

Temperatura zraka u Zenici je   – 2 0C , na području Kantona  od  – 4 0C  do  – 0 0C. 

Intervencije Vatrogasnih jedinica: 

Zavidovići: U ulicama Alije Izetbegovića i Gazi Husrev Bega, vatrogasci intervenisali na gašenju požara otpadnog materijala u kontejnerima.

Ostale vatrogasne jedinice nisu imale intervencija, obavljale su svoje redovne poslove.

Snježne padavine:

U toku noći područje Kantona je zahvaćeno snježnim padavinama, ali za sada nisu prouzročile veće probleme. Visina snježnog pokrivača kreće se od 5 cm u općinama Tešanj, Doboj-jug, Maglaj, Zavidovići i Žepče. U Zenici visina snježnog pokrivača iznosi 10 cm, kao i u općinama Kakanj, Visoko i Breza. Dok je u općinama Olovo i Vareš visina snježnog pokrivača od 30-40 cm. Sve glavne putne komunikacije su prohodne, a saobraćaj se odvija usporeno.  Ekipe putne oprerative vrše redovno posipanje abrazivnim materijalom i čišćenje istog.

Prethodni članakBiH dobila Sindikat profesionalnih nogometaša
Sljedeći članakUz ovaj genijalan trik ogulit ćete kuhano jaje za 8 sekundi