U ZDK objedinjavanje ustanova za brigu o djeci sa posebnim potrebama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila statusnu promjenu i pripajanje Ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ Maglaj, Javnoj ustanovi “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK”.

Vlada ZDK je na ovaj način još jednom potvrdila značaj aktivnosti koje Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u posljednjih deset godina provodi na razvoju mreže usluga za omogućavanje adekvatne zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pripajanje maglajskog „Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama“ predstavlja jednu od završnih aktivnosti Ministarstva koje se provode s ciljem povećanja dostupnosti i jačanja stručnih usluga, kako ranog podsticanja razvoja i rane intervencije za djecu s posebnim potrebama predškolskog uzrasta, tako i dnevnog zbrinjavanja za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama sa područja Zeničko-dobojskog kantona, te zbog stručne podrške njihovim roditeljima.

GODISNJICA
MARKETING