U ZDK-u imenovan tim za izradu Strateškog plana zdravstvene zaštite do 2020.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona imenovala je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, ekspertni tim za izradu Strateškog plana zdravstvene zaštite na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2014 – 2020 godina.

U ekspertni tim za izradu strategije zdravstvene zaštite na području kantona imenovani su prof. dr. Aziz Šunje, prof. dr. Boris Hrabač, mr. sci. Ljiljana Veselinović i mr. sci. Senad Huseinagić.

Zadatak ekspertnog tima je da definiše metodologiju rada u postupku izrade strateškog plana, zatim izrada dokumentacione osnove, analiza sadašnjeg stanja u zdravstvu na području Zeničko-dobojskog kantona, izrada prijedloga strateškog dokumenta, koordiniranje rada savjeta i izrada finalnog dokumenta.

Ekspertni tim će svoj prijedlog strategije prezentirati u postupku njegovog razmatranja od Vlade i Skupštine ZDK-a, izraditi konačan tekst strateškog plana, te izvršiti tehničku pripremu za štampanje plana, a tu je i medijsko predstavljanje konačno utvrđenog strateškog plana zdravstvene zaštite.

Fena

Copy
Prethodni članakNA PODRUČJU FBiH: 156 krivičnih djela, 295 saobraćajnih nesreća, četiri osobe poginule
Sljedeći članakSEDMIČNI HOROSKOP: Ponedjeljak 4. avgust – nedjelja 10. avgust